Nieuwe toepassing zorgt voor slim woon-werkverkeer

Een platform om het woon-werkverkeer slimmer te regelen. Dat is het idee achter de nieuwe toepassing Toogethr. “Bedrijven hoeven niet te investeren in parkeerplaatsen als ze onze slimme oplossing gebruiken”, zo zegt Paul Bloemen van Toogethr.


Door Jan Willem Kerssies


Het systeem van Toogethr werkt eigenlijk heel simpel. “Via een app geven werknemers van een bedrijf aan hoeveel dagen ze gaan werken, op welke tijden en waar ze vandaan komen. Vervolgens zorgt ons systeem ervoor dat er matches ontstaan tussen mensen die dezelfde route rijden. Door vervolgens samen naar het werk te rijden, hoeven minder auto’s naar één locatie. Met als direct gevolg een lagere parkeerdruk en minder auto’s op de weg.” Toogethr doet veel meer dan alleen werknemers naar een beschikbare parkeerplek bij een bedrijf leiden. Bloemen: “Mochten alle plekken bezet zijn dan worden ze naar een parkeerplaats in de buurt genavigeerd. Daarbij krijgen ze ook informatie over de af te leggen route. Zo hebben ze zekerheid dat er altijd een plek beschikbaar is en voorkomen we de teleurstelling van het staan voor een dichte slagboom.”

Inmiddels werkt Toogethr met gerenommeerde bedrijven samen. Daarbij worden ook parkeerplaatsen uitgeruild. Zo gebruiken in Utrecht Papendorp Bol.com en bedrijfssoftwarebedrijf Unit4 elkaars parkeerplaatsen. “Als alle plekken bij Bol.com bezet zijn, parkeren medewerkers bij Unit4 en andersom. Eventuele kosten voor parkeren worden door ons systeem ook eenvoudig verrekend”, zegt Bloemen. Een bedrijf kan door samenwerken met de aangelegen bedrijven of buurt, dure en overbodige investeringen in extra parkeerplaatsen voorkomen, zo stelt Bloemen.

Er wordt nu druk gewerkt om parkeermogelijkheden uit te breiden binnen de Toogethr-app. Er zijn nu al succesvolle koppelingen actief op verschillende locaties met bijvoorbeeld de toegangssystemen van WPS Parking Systems. Naast slimme koppelingen opent Toogethr ook minder slimme slagbomen met de door haar ontwikkelde Smartbox, waarmee iedere bestaande slagboom of poort online aangestuurd kan worden. Er hoeft dus amper geïnvesteerd te worden om gebruik te maken van de slimme diensten.

Toogethr is een slim en innovatief netwerk, waarin steeds wordt aangestuurd op verbetering. Daarom krijgt iedere organisatie en gebruiker automatisch systeemupdates zonder dat daar kosten tegenover staan. De toepassing is qua kosten sowieso niet duur, zo zegt Bloemen. “Bij ons betaal je een bedrag (abonnement) per medewerker per maand. Daar zitten dus alle updates en innovaties bij in. Het platform geeft ook gedetailleerde managementinformatie over het gebruik van parkeren en samen rijden voor een organisatie. Zo kan iedere organisatie zelf monitoren op bezettingsgraad, piekmomenten of de CO2-uitstoot.

Toogethr richt zich met name op het bedrijfsleven. “Er is daar nog een grote winst te behalen als het gaat om mobiliteit- en fileproblemen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van nog meer verschillende diensten aan elkaar. Shuttles en fietsen die beschikbaar zijn bij parkeerhubs om de woon- werkreis nog soepeler en optimaal te laten verlopen. Allemaal ingepland vanuit een applicatie”, aldus Bloemen.


Neem voor meer informatie over de slimme toepassing contact op via paul@toogethr.com of bekijk de website.