Continental Car Parks

Specialist in parkeeroplossingen

Continental Car Parks is gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van bovengrondse parkeervoorzieningen. Mobiliteit, bereikbaarheid en dus ook parkeren zijn vraagstukken waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Of u nu eigenaar, ontwikkelaar of exploitant bent: iedereen heeft te maken met groeiende parkeerbehoeftes. Maar… u heeft meer parkeerplaatsen dan u denkt!


Onze visie op parkeren

De behoefte aan parkeergarages en het gebruik ervan verandert. Toekomstbestendigheid, meervoudig ruimtegebruik, maximale efficiency en schaarste in ruimte zijn aan de orde van de dag. Een mooie trend die wij zien is dat parkeergarages steeds vaker bijzondere eyecatchers worden. Een parkeervoorziening moet comfortabel zijn en één geheel vormen met de omliggende omgeving. Door de toepassing van architectonische vormen, prachtig afgewerkte gevels en een mooie entree wordt een parkeergarage een ware publiekstrekker.

Energieneutraal

Een andere onvermijdelijke trend is dat parkeergarages energie-arm of energieneutraal worden gemaakt. De platte daken van parkeergarages zijn uitermate geschikt om te worden voorzien van zonnepanelen, waardoor de garage tijdens gebruiksuren in haar eigen energiebehoefte kan voorzien en vaak ook een gedeelte van de energie aan de omgeving kan leveren.


Flexibel en multifunctioneel

Flexibel inzetbare parkeergarages zijn ook in opkomst. Deze garages kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Toekomstbestendige parkeeroplossingen zijn de trend. De opkomst van de elektrische fiets is in het huidige straatbeeld niet meer te ontkennen. Wij spelen daarop in met flexibele garages die geschikt zijn voor zowel auto’s als fietsen. Ook kunnen wij een parkeergebouw zodanig ontwerpen dat we in de toekomst hellingbanen kunnen verwijderen en het gebouw in zijn geheel kunnen omvormen tot bijvoorbeeld woon- of bedrijfsruimte. Een multifunctioneel ontwerp is daarbij dus belangrijk. De extra investering verdient zich altijd terug doordat het gebouw uiteindelijk een langere levensduur heeft.

Wilt u meer weten over parkeertrends of onze visie op uw parkeervraagstuk? Wij lossen uw parkeeruitdaging graag voor u op!


Foto: Jannes Linders