Hoe kan techniek parkeren en mobiliteit slimmer maken?

Stel je de nabije toekomst eens voor: meer mensen en auto’s en te weinig ruimte op de weg. Dit levert problemen op voor de dagelijkse reis naar het werk. Is MaaS dan een oplosssing? Alle modaliteiten onoverzichtelijk in één app. Nee, volgens OQ Parking zijn er slimmere combinaties van modaliteiten te maken die beter bij elkaar passen.


Door Paul Bloemen, OQ Parking


Ons idee is ride sharing en smart parking combineren. Hoe meer mensen samen rijden, hoe minder file en hoe groter de kans op een parkeerplek. Daarnaast zal de CO2-uitstoot verminderen en is samen rijden ook nog eens gezellig en praktisch. Ontzorg jouw werknemers en draag tegelijkertijd bij aan de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen.


Simpel, sociaal en duurzaam

Het grootste deel van de files is te wijten aan woon-werkverkeer; grote aantallen forensen die zich in de auto verplaatsen van en naar werk. Deze forensen staan gemiddeld per jaar twee complete werkweken vast in het verkeer. Waarom doen zij dit? Omdat openbaar vervoer voor grote delen in Nederland onvoldoende alternatief biedt. Voor diegene die dicht bij werk wonen (0-5 kilometer) is fietsen een oplossing. Voor langere afstanden van 5 tot 10 kilometer zijn er e-bikes of traditioneel ov. Maar afstanden groter dan 10 kilometer van werk zijn vaak alleen met auto of ov op te lossen.


Veel beleid bij werkgevers is gericht op een one-size-fits-all-oplossing, passend binnen een keurige maar ondoordachte MaaS-belofte. In de praktijk heeft iedereen namelijk zijn eigen favoriete apps op zijn homescreen en zijn eigen geliefde reisroutine, waarvan slechts incidenteel wordt afgeweken.


OQ Parking wil door middel van Toogethr een klein stukje wereld veranderen door files te deleten. Ambitieus? Ja. Onmogelijk? Zeker niet. Het is namelijk de missie van Toogethr om mobiliteit simpel te maken voor de nieuwe generatie reizigers. Dit doen wij bijvoorbeeld met onze samenrijden- en parkeeroplossingen. Als we allemaal gebruikmaken van de combinatie samenrijden en slimme parkeersystemen, dan verlagen we in no-time de parkeerdruk en lossen we het fileprobleem op. Waarom zouden medewerkers van een gemeente of bedrijf in hun eentje naar het werk rijden en voor de slagboom vaststaan als ze ook met hun collega’s kunnen rijden en parkeren? Met Toogethr hebben medewerkers een ontspannen rit, zijn ze gelukkiger en helpen ze actief het fileprobleem op te lossen.


Gouden combinatie

Veel bedrijven kampen met weinig parkeerplekken voor hun werknemers. Toogethr biedt daar de oplossing voor met haar slimme platform. Het systeem koppelt automatisch samenrijden aan parkeren, zo wordt de samenrijdende medewerker beloond met een gegarandeerde gereserveerde parkeerplaats. Geheel geautomatiseerd via de app. Deze app maakt deelmobiliteit eenvoudig. Slimme route-algoritmes koppelen reizende collega’s moeiteloos aan elkaar op basis van hun dagelijkse reisroutines.

Elke organisatie heeft de mogelijkheid om naast gegarandeerd parkeren als beloning, extra specifieke beloningen te koppelen. Denk hierbij aan spaarprogramma’s of unieke vouchers. Dit geeft een enorme boost aan het gebruik van Toogethr binnen een organisatie. Uit onze ervaring bij grote werkgevers blijkt echter dat door medewerkers te verzekeren van een premium parkeerplek, het samenrijden wordt gestimuleerd.

Ook succesvol in de praktijk

Steeds meer bedrijven gaan slimmer om met hun parkeerplaatsen. Steeds meer grote werkgevers sluiten zich bij Toogethr aan; Danone, Siemens, Tata Steel en Shell maken nu gebruik van de slimme technologie van Toogethr. Met tastbare successen. Zo heeft Danone bewust minder parkeerplekken gerealiseerd bij de nieuwe bedrijfslocatie in Hoofddorp. Door slim parkingmanagement en door de werknemers te stimuleren met Toogethr te rijden, maken ze optimaal gebruik van de beschikbare parkeerplekken. Hoe het werkt? Een Danone-medewerker reserveert via de app of portal en Toogethr zorgt voor optimalisatie van woonkamer tot voorbij de slagboom. Onze oplossingen zijn gebaseerd op vertrouwde corporate communities. Veilige omgevingen waarin collega's gekoppeld worden om samen te reizen.

Snel en simpel gebruikmaken van Toogethr Parking

Wil je ook gebruikmaken van slimme technologie om de mobiliteit van werknemers te verbeteren? Toogethr koppelt eenvoudig bestaande parkeersystemen. Bijkomend voordeel is dat je geen nieuwe slagbomen of poorten meer nodig hebt. Toogethr maakt jouw parkeersysteem slim tegen een kleine investering, die zich snel terugverdient. Naast deze duurzame en voordelige oplossing voor de mobiliteitsproblemen van medewerkers, krijg je ook nog eens heldere data tot je beschikking die te configureren is in een eigen persoonlijk dashboard.


We praten graag met je verder over onze visie en hoe wij werkplekken bereikbaar maken. Neem contact op met paul@toogethr.com of bekijk voor meer informatie onze website.